Bulevardul Republicii nr. 1, Ploiesti   Telefon: +40 244 526641   Email rezervari hotel: reservation@hotelcentralploiesti.ro

Restaurant Berbec
a renăscut in incinta Hotelului Central

În anii 30, Ploieștiul era pentru România ce este acum New York-ul pentru Statele Unite. Motivul? Petrolul. Orașul era plin de rafinării, iar localurile din Ploiești de miliardarii vremurilor, români sau străini. La Restaurant Berbec se lansa moda de către soţiile petroliştilor bogați. La Berbec cântau cele mai en vogue dizeuze și cele mai renumite orchestre din România. Faimoasa Ioana Radu a cântat aici. Iar când nu veneau VIP-uri, magnetul era șeful localului, Ionică Moraru, care făcea adevărate demonstrații din aranjarea mesei, a platourilor, sau a pusului vinului în pahar, dar și aducând, pe brațe, până la 7 farfurii odată. Pe urmă a venit războiul... Deși rafinăriile erau departe, spre sud, bombardamentele au făcut zob centrul Ploieștiului, inclusiv Restaurantul Berbec. Spiritul Berbecului a rezistat însă. La fel și hotelul care-l găzduiește astăzi.

Savurați preparate culinare rafinate la Restaurantul Berbec. De la mâncăruri tradiționale până la bucătăria internațională, vă oferim un meniu care să se potrivească dorinței dumneavoastră. Chefii nostri experți folosesc numai alimente proaspete și ingredientele cele mai fine pentru a vă asigura că preparatele culinare reprezintă perfect standardul Restaurantului Berbec.

Crama berbec

Terasa Berbec

Blues Café

Meniu a la carte