Skip to main content

Business Responsabil

Valorile Noastre

Abordare responsabilă față de mediu și comunitatea locală

Cu o convingere profundă în importanța protejării mediului, ne dedicăm eforturile pentru a minimiza impactul asupra acestuia prin adoptarea practicilor durabile.

Dincolo de confortul și experiența oferite oaspeților noștri, ne străduim să fim un model de afacere responsabilă, integrând strategii eco-prietenoase și inițiative de implicare comunitară. Astfel, ne asumăm responsabilitatea de a contribui la crearea unui viitor mai bun atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru cei care ne înconjoară.

De ce Business Responsabil?

Hotelul susține practici de afaceri responsabile

Responsabilitatea față de mediul înconjurător și comunitatea locală a fost un aspect esențial în toate acțiunile desfășurate de Hotelul Central.

Am conștientizat că avem o influență semnificativă asupra mediului în care ne desfășurăm activitatea și că putem contribui pozitiv la dezvoltarea durabilă a comunității noastre. Eforturile noastre nu se vor opri aici, ci scopul nostru este sa contribuim la a face societatea un mediu mai bun, mai prosper si mult mai stabil.

Protectia mediului inconjurator

  • Am instalat becuri electrice eficiente energetic
  • Participăm la Ora Pământului în fiecare an in luna martie
  • Achiziționam produse locale și biologice, când este posibil
  • Reciclam cutii de aluminiu, sticle, hârtie, lemn și ulei rezidual
  • Actionam in mod constant si eficient pentru reducerea consumului de energie al hotelului.

Comunicații sociale și comunitare

1

Sănătate și Siguranță

Hotelul oferă în principal camere pentru nefumători și interzice fumatul în toate spațiile comune; de asemenea, dispune de facilități pentru primul ajutor în situații de urgență medicală, asigură o strică securitate împotriva incendiilor prin monitorizare și are un sistem de supraveghere cu circuit închis în zonele publice; în plus, pentru protecția personală a turiștilor, colaborează cu o firmă specializată în intervenție și pază.
2

Utilizarea ingredientelor locale și sustenabile

În bucătăria noastră, promovăm utilizarea ingredientelor locale și sustenabile, sprijinind astfel comunitatea agricolă locală și reducând amprenta ecologică a lanțului de aprovizionare. Totodata garantam siguranta alimentara.
3

Practica reciclării și gestionarea deșeurilor

Am pus în aplicare programe de reciclare în cadrul hotelului pentru a minimiza impactul deșeurilor asupra mediului. Colaborăm cu servicii specializate pentru gestionarea corespunzătoare a deșeurilor, promovând reciclarea și reducerea risipei.

Hotelul Central din Ploiesti este certificat ISO 22000: 2005 si ISO 9001:2008